Datacentra

In het kort onze bedrijfs systemen. De dedicated en V.P.S. servers staan in het datacenter Serverius Ketelskamp 10 7942 KG Meppel. Wij gebruiken hiervoor Intel Xeon Dualcore en Intel Xeon Quadcore servers (2 dedicated servers met een 1 Gbit verbinding aan onze Core-switch). In de huidige fase bestaat onze Serverfarm nu uit 2 Webservers (Debian Linux 8.3) en 2 speciaal ingerichte Streamservers (Debian Linux 9.0 ).

Voortdurende spiegeling van de gegevens tussen de datacenters (Meppel en Amsterdam). Een door batterijen gewaarborgde ononderbroken stroomverzorging.contact Redundante dieselgeneratoren met genoeg brandstof voor een week. Lasergestuurde brandmelders en beschermende gasvormige blusmiddelen.Het datacenter is optimaal met de internetknooppunten DE-CIX en AMS-IX verbonden, waardoor snelle laadtijden en snelle datatransfers gegarandeerd zijn.

Ook zijn we nu verbonden met Level(3) te Düsseldorf.contact Een groot deel van de verbinding geschiedt meervoudig redundant en beveiligd tegen uitvallen met voortdurend 9,6 Gbit/s via één van 's werelds grootste glasvezelbackbone van Level 3.